HTML

kispolszki felújítás

A Blogom célja, hogy kispolszkijaim felújítását dokumentáljam. DDU-138 f.rendszámú kisautóm érkezett elöbb(nem az első polskim) ezt fogom szaladgálós autónak használni, komolyabb terv nincsen, meg szeretném őrizni állapotát, illetve javítni. ;) EHL-370 f rendszámú kisautóm érkezett késöbb, igaz majdnem 3x annyit fizettem érte, de az állapota tükrözi ezt. :) Ezt fel szeretném idővel teljesen újítani, inkább nyáron, szép időbe szeretném használni.

Friss topikok

  • Bebútorozlak: Hello! Nagyon bírom a blogod. :) Szerettem volna írni privátban, de nem találtam elérhetőséget, s... (2012.07.15. 19:39) végre minden sinen van!
  • ogy: B50 még 84-es kocsiban lehet. Utána már csak B5.8. :) (2011.07.01. 15:00) Itt az idő, most vagy soha!
  • n_o_r_b_e_r_t_o: Tényleg mindig az idő hiánya lép fel minden téren... Nagyon jó az ülés tartása, kényelmes. :) (2011.04.10. 10:06) Alvázvédés
  • n_o_r_b_e_r_t_o@citromail.hu: Öröm ,hogy sikerült... :) (2011.01.16. 21:05) Újra itt
  • kisbödi: @Zotyó: maga a házzal annyi baj történt h az eggyik csavar beletört:-( viszont a hátsó menetes... (2010.09.20. 19:07) Sok alkatrész és váltó pucolás

Linkblog

2010.02.06. 18:25 Zotyó

1986

Eljött az a pillanat amire régóta vártam. :) De kezdjük az elején.

Megláttam a hírdetést az expresszen, hát hívtam is, időpontot egyeztettünk, kimentünk Norbival megnézni a gépet, a képek alapján nagyon jól nézett ki, ott sem ért csalódást, garázsajtót kinyitva egy szép fehér kisautó állt bennt. Körbeszakértettük, találtam néhány hibát, néhol egy pici rozsda van, de elenyésző, festékhibák is akadnak, de ne feledjük, hogy 23 éves a festékréteg, hiszen lakatolatlan, törésmentes és eredeti fényezése van. :) Nekem azonnal megtetszett, elhatároztam, hogy kell az autó, gondolkoztam egy kis alkun, mert 80-at sokalltam, de majd legközelebb, ha már biztos, mondtam nekik, hogy visszaszólok ma este, hogy kell-e az autó, vagy nem. Kiderült, hogy a néni bátyját ismeri Norbi és kínálta is már neki is, meg állitólag nekem is mondta Norbi, de erre aztán már tényleg nem emlészek. :)

Este felhívtam apámat, kicsit győzködtem, képket kért, küldtem neki. Aztán beleegyezett végülis, így hívtam is a tulajt, hogy kell az autó, hétvégén megyünk intézni a papirokat. De persze, hogy hévégére leesett a rohadt nagy hó, így ezt el kellett napolni, de mondták, hogy a többi érdeklődőnek megmondták, hogy tárgytalan.

Aztán hétközbe hívtam az embert, hogy akkor jövőhét lesz jó, erre mondja, hogy jött egy új jelentkező aki 100-at ígér Miskolcról és nagyon kell nekik az autó, mondtam, hogy nekem mégjobban, de többet képtelen vagyok fizetni, ez is elég megterhelő diákként, ő érti, de most a pénz kell nekik... Mondtam, hogy ha 1 év múlva bontóban végzi az autó, majd akkor is erre fognak gondolni? Hát, hogy nekik most akkor is a pénz számit... Ha hétvégéig nem jönnek akkor az enyém. Na ekkor kezdtem bedühödni, szóltam Norbinak, ő Beszél a tulaj bátyjával, aki mondta, hogy elég gázosak ezek a nők, beszélt a lényával, a hugával is, de nem halgattak senkire, beszéltem a nénivel is, őt se érdekelte...

Így elkezdtem feladni, tenni nem tudok semmit se, lehetetlen, el kell felejtenem a kocsit, így le is mondtam róla, próbáltam nem gondolni rá, hibáztattam magamat, hogy miért nem foglalóztam le akkor.

De ekkor jöt a fordulat, csörög a telefon, gondolkoztak a dolgon, nekem adják a kocsit 90, azaz kilencvenezezért..... Mondtam nekik, hogy sok az összeg, de mondták, hogy ennyi az ára.. Hát visszaszóltam pár perc múlva, mondtam, oké kell az autó.

Ma végülis egyeztettünk egy időpontot, ott voltunk időre. Aztán próbálkoztunk az indítással, de hidegbe nem akar indulni, elvitték szerelőhöz, gyertyapipát cseréltek és így már indítható lett volna állitólag. Aztán kis szenvedés után beindult, de mindíg le akart fulladni. Sikerült kiállni vele végülis, jobban körbenéztem, lefotóztam, aztán vissza a garázsba. :)

Felmentünk elintéztük az anyagiakat és a papirokat, kaptam forgalmit, törskönyvet, adásvételit és egy slisszkulcsot, így hagytuk el a helyszínt. :) Ja ha valaki nem értené, az autót ott hagytuk. Nem azért mert nem kell, hanem jobb helyen van garázsban, mint nálam egyenlőre, megbeszéltük, hogy májusig, remélem kicsit tovább is maradhat a kocsi. :)

Amit még tudni kell róla: 1986/3 havi a kocsi, március 21-ig van műszakija, első tulajtól vettem. :)

Szóljak valami másról is, szereztem 1 pár zsír új krómlököst, igaz nem olcsón, de legalább van. :) Tartóvasakat, csavarokat is szereztem hozzá. Jött a postán a vaterázott lada ablaktekerők amire semmi szükségem, de a króm alátátek az igazi értékek számomra. :)

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://p126.blog.hu/api/trackback/id/tr531734612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n_o_r_b_e_r_t_o · http://norberto.garageblog.net/ 2010.02.06. 19:13:42

A miskolci apuka biztos sír.
Szegény lánya, hogy fog járni a fő sulira. : ) : ) : )

Pozitív hírek, de ez már nem újság. : )

Gratulálok hozzá még egyszer!

ogy 2010.02.07. 10:30:22

Gratula a kisautóhoz! Legalább ennek is van valami külön sztorija. Öreglány alapján mi is ezt néztük meg tavaly, de a kapu mögötti rész alapján meg nem ennél a háznál voltunk, szóval fingom sincs. :)

Közérdekű infó: Lökösökről nitróval simán lejönnek a pöttyök.:)

Steveee914 2010.02.07. 19:27:01

Gratula! Örülök, hogy mégis a tiéd lett, és nem került "rossz" kezekbe.
A homlokfal alja bárcsak az enyémen is ilyen lenne. :) Ja, és az enyém is '86. márciusi forgalombahelyezésű. :)

Zotyó 2010.02.07. 21:34:51

@n_o_r_b_e_r_t_o:
Kb az apukát leszarom, már bocsánat. :)
Majd buszozik. :)
Köszi! Remélem nem lesz sok bosszankodásom ezzel. :)

@ogy:
Köszönöm! Hát van sztorija, de anyagilag annyira nem. :)

Lökösöket annyira féltem, hogy autóra biztos nem kerülnek. :) Van egy szép első króm lökösöm, már elméletileg egy hátsó is, csak lusta vagyok intézni a dolgokat. :)

@Steveee914:
Hát én is örülök, hogy végül az enyém lett. :)
Azért ennek is vannak hibái, nyugi. :)
Meg azért árban is van egy kis különbség. :)
Na akkor "testvérek" szinte. :) Igazából ez egy fertőzés már, eddig az összes polskim 86-os volt, és nem erre a kettőre gondolok itt pontosan. :)
süti beállítások módosítása